Tutustu savustamisen saloihin

Savustamisen perusteet

Savustaminen on ruoanvalmistustapa, jossa liha, kana tai kasvikset saavat ainutlaatuisen maun ja rakenteen savun avulla. Tämä menetelmä ei ainoastaan rikasta ruoan makua, vaan myös säilöö sen pidempään. Savustusprosessi voi vaihdella muutamasta tunnista useisiin tunteihin riippuen savustettavan tuotteen koosta ja savustuslämpötilasta.

Smokehouse Brosin savustustekniikka perustuu vanhaan etelävaltioiden perinteeseen, jossa käytetään matalaa lämpötilaa ja pitkää kypsennysaikaa. Tämä menetelmä takaa, että lihat ja kasvikset kypsyvät tasaisesti ja niiden mehukkuus säilyy. Savustuksessa käytetään leppäpuuta, joka antaa ruoalle sen tunnusomaisen, pehmeän savuaromin.

Valitse oikeat raaka-aineet

Savustettavan raaka-aineen valinta on ensiarvoisen tärkeää. Laadukkaat, tuoreet lihat ja kasvikset ovat parhaita savustukseen, sillä ne kestävät paremmin pitkän kypsennysprosessin. Smokehouse Bros valitsee huolellisesti raaka-aineensa, jotta lopputulos olisi aina paras mahdollinen. Esimerkiksi lihan on oltava riittävän rasvaista, jotta se ei kuivu savustuksen aikana.

Kanan, lihan ja makkaran lisäksi myös tietyt kasvikset, kuten paprikat ja sipulit, soveltuvat erinomaisesti savustettaviksi. Ne imevät savun makua ja tuovat lisäkerroksen makuja perinteisiin BBQ-annoksiin.

Savustusprosessin hallinta

Savustuslämpötilan ja -ajan hallinta on kriittistä. Liian korkea lämpötila voi polttaa ruoan pinnan samalla kun sisus jää kypsentymättä. Smokehouse Bros käyttää erityisiä savustusuuneja, jotka pitävät lämpötilan tasaisena koko savustusprosessin ajan. Tämä varmistaa, että ruoka kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Savustuksen aikana on tärkeää myös seurata savun määrää. Liika savu voi tehdä ruoasta katkeraa, kun taas liian vähäinen savu ei anna haluttua makua. Smokehouse Brosin asiantuntijat tarkkailevat savun kehittymistä varmistaakseen, että jokainen annos on täydellinen.

Maustaminen savustuksen aikana

Mausteiden käyttö savustuksessa on taitolaji. Oikeat mausteet voivat korostaa savun makua ja tuoda esiin raaka-aineiden parhaat puolet. Smokehouse Bros yhteistyössä maustamiskumppani Poppamiehen kanssa on kehittänyt erityisiä reseptejä, jotka täydentävät savustettujen ruokien makuja.

Erilaiset rubit, eli kuivamausteet, hierotaan lihan pintaan ennen savustusta. Ne muodostavat ruoan pintaan maistuvan kuoren, joka sulkee mehut sisälle ja tekee lopputuloksesta vastustamattoman. Savustuksen aikana voidaan myös sivellä lihaa marinadeilla, jotka lisäävät makua ja kosteutta.

Savustetut herkut Smokehouse Brosilta

Smokehouse Bros tarjoaa laajan valikoiman savustettuja herkkuja, jotka on valmistettu perinteitä kunnioittaen. Ravintolan menu tarjoaa kaikkea savustetusta kanasta ja lihasta herkullisiin makkara- ja kasvisvaihtoehtoihin. Jokainen annos on valmistettu huolella ja ammattitaidolla, mikä takaa aitoja makuja jokaiselle asiakkaalle.

Kun etsit aitoa BBQ-kokemusta, Smokehouse Bros on oikea valinta. Tule maistamaan, kuinka oikeaoppisesti savustetut ruoat voivat viehättää makunystyröitäsi ja tarjota unohtumattoman ruokaelämyksen.

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

Anna palautetta tai ota muuten vaan yhteyttä!

4 + 13 =

Osoite

Tammelan puistokatu 34
33100 Tampere

Avoinna

ti-to 11.00-20.00
pe 11.00-21.00
la 12.00-21.00
su 13.00-18.00

Keittiö sulkeutuu 30min ennen ravintolan sulkemista.

Lounas ti-pe 11.00-14.00

Puhelin

0504772686