Possun ribs – Mureat ja mehevät ribsit grilliin

Tervetuloa Smokehouse Brosin blogiin! Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä illoista kuin grillaamalla herkullisia possun ribsejä?

Valitse oikeat ribsit

Laadukkaat raaka-aineet ovat avain herkullisiin ribseihin. Valitse ribsit, joissa on runsaasti lihaa ja sopivasti rasvaa, joka sulaa grillaamisen aikana, antaen ribseille niiden mehevän maun. Suosi tuoreita, laadukkaita ribsejä, joita on käsitelty mahdollisimman vähän.

Kun valitset ribsejä, kiinnitä huomiota niiden väriin ja tuoreuteen. Hyvät ribsit ovat tasaisen vaaleanpunaisia, eivätkä ne haise voimakkaasti. Vältä liian tummia tai kuivuneen näköisiä ribsejä, sillä ne eivät välttämättä tarjoa parasta lopputulosta.

Maustaminen on taidetta

Mausteet tuovat ribseihin syvyyttä ja makua. Voit käyttää valmista ribseille tarkoitettua mausteseosta tai sekoittaa oman mausteesi. Suosittuja mausteita ribseille ovat esimerkiksi savupaprika, valkosipulijauhe, suola, mustapippuri ja cayennepippuri. Älä pelkää kokeilla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!

Levitä mausteet tasaisesti ribseille ja anna niiden marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli. Tämä ei ainoastaan tehosta makua, vaan myös pehmentää lihaa, tekee siitä mureampaa.

Grillaus – hitaasti mutta varmasti

Ribsit vaativat pitkän ja harkitun grillausajan. Paras tapa saavuttaa täydellinen mureus ja mehevyys on käyttää epäsuoraa lämpöä ja pitää grillin lämpötila alhaisena, noin 120-150 astetta. Tämä mahdollistaa lihan hitaan kypsymisen ilman, että pinta palaa.

Kääri ribsit aluksi folioon, joka auttaa pitämään mehut lihan sisällä. Grillaa ribsejä foliossa noin 2-3 tuntia, riippuen ribsin paksuudesta. Poista folio viimeisen puolen tunnin ajaksi, jotta ribsit saavat kauniin pinnan ja hieman rapeutta.

Viimeistely ja tarjoilu

Kun ribsit ovat grillattu, on aika viimeistellä ne. Sivele pintaan BBQ-kastiketta ja anna ribseille vielä viimeiset 10-15 minuuttia grillissä, jotta kastike karamellisoituu kauniisti. Tämä ei ainoastaan lisää makua, vaan tekee myös ribseistä vastustamattoman näköisiä.

Tarjoile ribsit perinteisten lisäkkeiden, kuten coleslaw’n, grillattujen maissien tai tuoreen leivän kanssa. Muista myös raikas juoma, kuten jääkylmä olut tai virkistävä limonadi, jotka täydentävät aterian.

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

Anna palautetta tai ota muuten vaan yhteyttä!

2 + 12 =

Osoite

Tammelan puistokatu 34
33100 Tampere

Avoinna

ti-to 11.00-20.00
pe 11.00-21.00
la 12.00-21.00
su 13.00-18.00

Keittiö sulkeutuu 30min ennen ravintolan sulkemista.

Lounas ti-pe 11.00-14.00

Puhelin

0504772686