Grilliruokareseptit: Maistuvat kasvisgrillaukset

Valmistele kasvikset grillaukseen

Ennen kuin kasvikset pääsevät grillin lämpöön, on tärkeää valmistella ne oikein. Pese kasvikset huolellisesti ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Esimerkiksi kesäkurpitsa ja munakoiso kannattaa viipaloida pitkittäin, jotta ne eivät murene grillatessa.

Marinadi tuo lisämakua kasviksille ja auttaa niitä pysymään mehukkaina grillauksen aikana. Kokeile yksinkertaista marinadia, joka koostuu oliiviöljystä, sitruunamehusta, valkosipulista, suolasta ja pippurista. Anna kasvisten marinoitua vähintään 30 minuuttia ennen grillausta.

Grillaa kasvikset oikein

Kasvikset kannattaa grillata keskilämmöllä, jotta ne eivät pala ulkopuolelta ennen kuin ehtivät kypsyä sisältä. Kääntele kasviksia säännöllisesti, jotta ne saavat kauniin ja tasaisen grillipinnan. Grilliaika riippuu kasvisten koosta ja laadusta, mutta yleensä muutama minuutti per puoli riittää.

Grillatessa kannattaa hyödyntää grillikoria tai -alustaa, erityisesti pienten kasvisten, kuten kirsikkatomaattien tai vihreiden papujen kohdalla. Näin kasvikset eivät putoa ritilöiden väliin ja niitä on helpompi käsitellä.

Mausteet ja yrtit kasvisgrillauksessa

Mausteet ja yrtit ovat avain herkullisiin grillikasviksiin. Rosmariini, timjami ja basilika ovat erinomaisia yrttejä, jotka kestävät hyvin grillausta. Ripottele yrttejä ja mausteita kasvisten päälle ennen grillausta tai sekoita ne marinadiin saadaksesi syvempiä makuja.

Kokeile myös erilaisia mausteseoksia, kuten savupaprikaa tai cajun-maustetta, jotka tuovat grillattuihin kasviksiin mukavaa potkua ja savuisuutta. Mausteiden ja yrttien avulla voit luoda monipuolisia makuelämyksiä ja tuoda esille kasvisten parhaat puolet.

Grillatut kasvikset lisukkeina

Grillatut kasvikset sopivat erinomaisesti lisukkeiksi monenlaisille aterioille. Ne ovat täydellinen kumppani esimerkiksi Smokehouse Brosin hitaasti kypsennetyille liharuoille. Grillatut kasvikset tuovat ateriaan raikkautta ja väriä, mikä tasapainottaa raskaampia liharuokia.

Voit tarjoilla grillatut kasvikset myös osana kasvispääruokaa. Lisää joukkoon esimerkiksi quinoaa tai bulguria, ja saat ruokaisamman aterian. Kruunaa annos tuoreilla yrteillä ja pienellä lorauksella laadukasta oliiviöljyä.

Vinkkejä onnistuneeseen kasvisgrillaukseen

Grillatessasi kasviksia, muista, että niiden rakenne ja kosteuspitoisuus vaihtelevat. Esikypsennä juurekset, kuten porkkanat ja perunat, keittämällä tai höyryttämällä ne ennen grillausta. Näin varmistat, että ne kypsyvät tasaisesti ja pysyvät mehukkaina.

Älä unohda öljyä grilliritilöitä ennen kasvisten lisäämistä. Tämä estää niitä tarttumasta kiinni ja helpottaa kääntämistä. Lisäksi, käytä grillipihdeitä tai -lastaa kasvisten käsittelyyn, jotta ne eivät hajoa kääntämisen aikana.

Loppusilauksena grillikastikkeet ja -dipit

Tarjoile grillatut kasvikset herkullisten kastikkeiden ja dippien kanssa. Kokeile esimerkiksi jogurttipohjaista tzatzikia tai raikasta avokadodippiä, jotka sopivat erinomaisesti viilentämään ja täydentämään grillattujen kasvisten makua.

Voit myös valmistaa nopean chimichurrin, joka on eteläamerikkalainen yrttikastike. Sen raikas maku tulee persiljasta, valkosipulista, oliiviöljystä ja etikasta. Chimichurri on erityisen hyvä kumppani mausteisille kasviksille.

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

@smokehousebros.fi

Anna palautetta tai ota muuten vaan yhteyttä!

14 + 6 =

Osoite

Tammelan puistokatu 34
33100 Tampere

Avoinna

ti-to 11.00-20.00
pe 11.00-21.00
la 12.00-21.00
su 13.00-18.00

Keittiö sulkeutuu 30min ennen ravintolan sulkemista.

Lounas ti-pe 11.00-14.00

Puhelin

0504772686